MEĆAVA U NOVOJ VAROŠI: Otežan saobraćaj, više kamiona čistača na terenu (FOTO)

D. Gagričić

29. 11. 2021. u 19:18

SNEG veje u novovaroškom kraju kao da je prava zima, uz povremeno jake udare vetra. Na magistrali od Limske doline prema Zlatiboru vozila se kreću usporeno, pogotovu na usponima u Novoj Varoši i preko prevoja ispod Murtenice.

МЕЋАВА У НОВОЈ ВАРОШИ: Отежан саобраћај, више камиона чистача на терену (ФОТО)

Foto: D. Gagričić

Otežan je saobraćaj je na regionalnom putu Nova Varoš – Sjenica, u prvom redu na Suvom boru na Zlataru.

Putari podigli dežursto na treći stepen i sa tri kamiona čistača od mećave brane zlatiborsku magistralnu i regionalni put preko Zlatara.

- Umesto prvog stepena, koji je na snazi, uveli smo treći stepen dežurstva sa pet kamiona čistača na punktovima u Novoj Varoši i Bela stena u Limskoj dolini. Trenutno su na magistrali i putu preko Zlatara angažovane tri posade - kaže Dina DŽinović, rukovodilac zimske službe užičkih „Puteva“ u Priojepolju.

Na magistrali je manje automobila, a i kamiona, od uobičajenog broja. Inače, prema najavi metereologa, koju imaju putari, sneg će vejati do zore, a padaće temperatura.

U ponedeljak izjutra zabeleleli su se visovi Zlatara, Javora, Murtenice, preko dana se sneg hvatao i iznad 1.000 metara, a popodne je ledena kiša prešla u pahulje širom Starog Vlaha.

Kako javlja reporter "Novosti" teretnjak se poprečio kod Nove Varoši.

Foto: A.Rovčanin

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)