BEZ PREMINULIH, U KOVID ZONI 32 PACIJENTA: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNJAK

27. 11. 2021. u 15:42

U KOVID zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata, srećom nije bilo ni jednog smrtnog ishoda, tokom minula 24 sata.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, У КОВИД ЗОНИ 32 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Foto: M. B.

U toj „crvenoj“ zoni, koja podrazumeva tri odeljenja – Grudno, Neurologiju i Interno - trenutno se leče 32 pacijenta, prema preseku od jutros u sedam sati.

- Oni su od 1943. do 1980. godišta. Kod 29 je potvrđen je korona virus. Tokom protekla 24 sata, primili smo pet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na taj virus, petoro je otpušteno na kućno lečenje. Stariji pacijenti, preminuli ranijih dana ovoj bolnici, od kovida-19, bili su nevakcinisani. Kao i svi mladi, koje smo morali da prevozimo na lečenje u Kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, bili su nevakcinisani – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, u danima vikenda uobičajeno ne saopštava broj novozaraženih kovidom-19, već zbirno za sve te dane, ponedeljkom.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 183 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.434. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.582, od kojih 391 dete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)