IZLOŽBA NENADA GAJIĆA KOJA SE NE SME PROPUSTITI: Majstor specijalnih efekata i mini-skulpture večeras u Kruševcu (FOTO)

S.BABOVIĆ

18. 11. 2021. u 12:11

NENAD Gajić, poznati grafički dizajner iz Pančeva i majstor specijalnih efekata u izradi mini-skulptura, večeras izlaže u Umetničkoj galeriji u Kruševcu.

ИЗЛОЖБА НЕНАДА ГАЈИЋА КОЈА СЕ НЕ СМЕ ПРОПУСТИТИ: Мајстор специјалних ефеката и мини-скулптуре вечерас у Крушевцу (ФОТО)

Foto: Instagram,FB

Postavka „Lucky to be alive“ (Sreća je biti živ), koja je pred posetiocima od 20 sati, predstavlja prava remek-dela bioskulpture, minijaturnih „kopija“ ljudi, rađenih od visokokvalitetnih materijala silikona, perja, dlake, platna, plastike i metala, sa mehanizmima elektromotora koji simuliraju disanje.

Foto: Instagram,FB

Ovaj priznati umetnik, diplomirani grafički dizajner, proslavio se brojnim ilustracijama, specijalnim efektima, filmskim maskama, „stop motion“ animacijom za domaće i inostrane filmske i serijske TV produkcije i pozorišta, a posebno je bio upečatljiv njegov rad u popularnoj emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“

Foto: Instagram,FB

- Ciklus obuhvata dela nastala poslednje četiri godine: „Jedan trenutak“, „Dug san“, „Zauvek sam“, „Noćna mora“, „Povratak“, „Večnost“, „Tišina“, „Devojka iz snova“, koja prikazuju svedenost ideje i forme ljudskih i životinjskih tela, osobe koje autor poznaje u privatnom životu ili bića koja su ostavila neizbrisiv trag - napominje kustos izložbe Jasmina Bucek.

- Namerno svedenim dimenzijama skulptura na proporciju 1:3, Nenad Gajić nas upućuje na pojačanu pažnju najfinijih detalja, gde pred suptilnostima, sporim disanjem i vremenskim trajanjem ostajemo zapanjeni i empatijski probuđeni.

Foto: Instagram,FB

Izložba u Kruševcu, koja se ne sme propustiti, biće otvorena sve do 10. decembra. U Umetničkoj galeriji podsećaju na poštovanje epidemioloških mera zaštite prilikom obilaska izložbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna