HUMANITARNA IZLOŽBA RADOVA: Mladi sa smetnjama u razvoju iz Kruševca šiju posteljinu, krpe i torbe

S. BABOVIĆ

17. 11. 2021. u 10:13

ČLANOVI Udruženja „Osmeh na dlanu“ koje okuplja decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Kruševca počeli su da šiju posteljinu, kuhinjske krpe i torbe u okviru projekta „Mogu biti krojač“.

ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА РАДОВА: Млади са сметњама у развоју из Крушевца шију постељину, крпе и торбе

Foto: Udruženje

Za par meseci sve što budu sašili naći će se na humanitarnoj izložbi radova. Zasada se obučavaju da rade na novim mašinama, a da savladaju veštine pomažu im stručni saradnici i članovi porodice. Tekstilni materijal i šivaće mašine Udruženje je dobilo na konkursu koji je organizovao DIS, pod nazivom „Znanje zna budućnost 2021“. „Osmeh na dlanu“ okuplja 25 aktivnih članova, a među njima je većina sa Daunovim sindromom.


BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024