OBELEŽEN DAN PRIMIRJA: Tri značajna datuma za Zrenjanin u novembru

B. G.

11. 11. 2021. u 15:22

GRAD Zrenjanin tokom novembra obeležava tri značajna, međusobno povezana datuma, koja se tiču okončanja Prvog svetskog rata, osnivanja prvog Srpskog narodnog odbora u Velikom Bečkereku, potpisivanja primirja 11. novembra 1918. godine u francuskom gradu Kompijenu sa Nemačkom i ulaska srpske oslobodilačke vojske i oslobođenja grada, 17. novembra.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА: Три значајна датума за Зрењанин у новембру

Foto: Grad Zrenjanin

- Obeležavamo 103. godine od oslobođenja grada i za narednu sred, 17. novembar, pripremamo poseban program, uz odavanje počasti herojima Prvog svetskog rata i polaganje venaca na sva spomen-obeležja iz tog perioda - kaže gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uz napomenu da će se centralna svečanost održati ispred spomenika Kralju Petru, na gradskom trgu, dok će u zrenjaninskom Muzeju biti otvorena izložba, a u pozorištu koncert umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije Stanislav Binički.

Foto: Grad Zrenjanin

 

Delegacija grada Zrenjanina, uz predstavnike Komande Banatske brigade i zrenjaninskog garnizona, u holu Gradske kuće položila je venac na spomen-ploču posvećenu pukovniku Dragutinu Ristiću Brigadiru, komandantu pešadijske brigade Gvozdenog puka "Knjaz Mihailo", koja je oslobodila tadašnji Veliki Bečkerek.

BONUS VIDEO - LISIČIJI POTOK: Oskrnavljen zid sećanja na Beograđane streljane 1944.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri