PREMINULO ŠEST OSOBA: Lekari u Pirotskom okrugu procenjuju - broj obolelih veći za pet do sedam puta, zaražene i čitave porodice

V. Ć.

08. 11. 2021. u 20:58

TOKOM vikenda, na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice, od posledica izazvanih infekcijom korona virusa, preminulo je šest osoba.

ПРЕМИНУЛО ШЕСТ ОСОБА: Лекари у Пиротском округу процењују - број оболелих већи за пет до седам пута, заражене и читаве породице

Foto: V.Ć.

Istovremeno, lekari pirotskog ZZJZ, registrovali su još 65 novozaraženih, laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze. Među obolelima je: iz Bele Palanke 40, iz Pirota 10, Dimitrovgrada devet i sa područja Babušnice 6 šest soba. Od početka novembra ukupno su registrovana 444 slučaja zaraze, a u oktobru je bilo 2.415 pozitivnih slučajeva.

Na osnovu epidemioloških ispitivanja, lekari procenjuju da je broj zaraženih veći za pet do sedam puta, međutim svi oboleli se ne javljaju medicinarima niti se testiraju. Ima čitavih porodica koje su zaražene - kažu epidemiolozi ZZJZ u Pirotu.

U kovid ambulanti za odrasle bilo je 215 pregleda, od kojih su 102 prva i 113 kontrolna. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju obavljeno je 143 pregleda, od čega je 89 prvih dok su ostali kontrolni. Od posledica zaraze u Opštoj bolnici u Pirotu trenutno se leči 59 pacijenata. Iz Pirota ih je 36, iz Babušnice 10, iz Dimitrograda šest, sa područja Bele Palanke i iz Negotina po jedna osoba.

U subotu i nedelju u celom okrugu dato je svega 35 prvih, 20 drugih i čak 263 trećih doza vacine protiv korone. Medicinari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija u okrugu vanredna.

BONUS VIDEO - U CRVENOJ ZONI: "Novosti" sa medicinarima i pacijentima kovid bolnica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili