ŠANSA ZA MLADE TALENTE: Doktorka Danica Grujičić potpisala sporazum o saradnji sa lokalnom samoupravom u Kruševcu

S. BABOVIĆ

25. 10. 2021. u 14:23

TALENTOVANI mladi ljudi u Kruševcu, učenici, sportisti,umetnici mogu dobiti finansijsku podršku Fondacije “Zajedno za mlade-prof. Dr Danica Grujičić”, dogovoreno je Sporazumom koji je Fondacija sa imenom poznate naučnice i profesorke, danas potpisala sa lokalnom samoupravom.

ШАНСА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ: Докторка Даница Грујичић потписала споразум о сарадњи са локалном самоуправом у Крушевцу

Foto: GU

- Pozivam sve profesore, nastavnike, pedagoge koji rade u Kruševcu i okolini, da izdvoje imena talentovane dece kojima bi mi mogli da pomognemo na bilo koji način,bilo nabavkom instrmenta,sportske opreme, slanjem na takmičenja,ili nabavkom nekih reagenasa, ako se deca bave naukom-napominje prof. dr Danica Grujičić.

- Ovo je jedan od načina, na koji mi sa lokalnim samoupravama pokušavamo da dođemo do što većeg broja dece. Država dosta izdvaja za talentovanu decu,pogotovo kada su u pitanju takmičenja u inostranstvu, ali uvek postoji neko kome može još više da se pomogne.

Foto: GU

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović koja je u ime Grada potpisala sporazum o saradnji napominje da je ostvaren dogovor o saradnji izuzetno važan za Kruševac,mlde ljude koji žive i rade u gradu.

- Stvorili su se svi uslovi da kroz ovu fondaciju podržimo mlade, da ih osmelimo da studiraju,usavršavaju svoja znanja i ta svoja znanja primene u svom rodnom gradu i zemlji - kaže gradonačelnica Jasmina Palurović.

Foto: GU

-To je negde i cilj, da zadržimo mlade generacije i da one budu posvećene da jednoga dana i oni obučavaju neke druge mlade na kojima će ostati svet, naša država i Kruševac.

Fondacija "Zajedno za mlade prof. dr Danica Grujičić" osnovana je na inicijativu studenatara Univerziteta u Kragujevcu, a ovu ideju podržala je načelnica Centra za neuronokologiju Neoruhirurške klinike KCS,redovna profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu, u želji da se pomogne talentima sklonim sportu,umetnosti ili nauci.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NAUČNA SENZACIJA - Otkrića nad Sićevačkom klisurom bacaju novo svetlo na istoriju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda