BROJ ZARAŽENIH PORASTAO ZA 305: Najnoviji epidemiološki presek za Mačvanski okrug

V. M.

22. 10. 2021. u 15:43

U MAČVANSKOM okrugu, u dva grada i šest opština, u minula 24 časa registrovano je 305 novozaraženih virusom korona, saopšteno nam je u Zavodu za javno zdravlje „Vera Blagojević“ u Šapcu.

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ ПОРАСТАО ЗА 305: Најновији епидемиолошки пресек за Мачвански округ

Foto: V.M.

Najviše novozaraženih je u Šapcu - 123, 78 ih je u Loznici, sledi Bogatić 34, Koceljeva 21, Krupanj 14, Vladimirci i Mali Zvornik po 13 i Ljubovija devet.

U Ovom delu Srbije trenutno je 3.875 aktivno obolelih, najviše u Šapcu - 1.713 i Loznici - 976.

Osoblje u svim ustanovama je neprestano na nogama i u kovid ambulantama i u kovid odeljenjima šabačke i lozničke bolnice. Najteže slučajeve upućuju u beogradske klinike.

- Osoblje je divno, briga i nega za svaku pohvalu, uslovi su na najvišem nivou u svakom pogledu - poručuju nam pacijenti iz kovid odeljenja smeštenog na Grudnom odeljenju lozničke bolnice, Vukašin Vidaković (84) iz Šekovića u Republici Srpskoj i Lozničanin Rade Tomić(58).

- Od onih koji brinu o higijeni do sestara tehničara i doktora na čelu sa načelnikom dr Miloradom Mikicom Tadićem, svi su sa nama požrtvovano i posvećeno, trudeći se da nas što pre i što bolje izleče. Svaka im čast. Ovo osoblje treba da nam bude za ponos. Ovo nema na svetu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - DOKTOROVA KULA: Ovde je započela srpska psihijatrija u doba Kneza Miloša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije