KARTE OD DANAS U PRODAJI: "Vršačka pozorišna jesen" od 1. do 7. novembra

J. J. BALjAK

19. 10. 2021. u 15:23

POSLE godinu dana pauze, zbog epidemije virusa korona, Narodno pozorište "Sterija" iz Vršca će od 1. do 7. novembra prirediti 28. izdanje festivala pozorišne klasike "Vršačka pozorišna jesen".

КАРТЕ ОД ДАНАС У ПРОДАЈИ: Вршачка позоришна јесен од 1. до 7. новембра

Foto: NP Subotica

U okviru takmičarskog dela programa, pod sloganom "Klasika na vetrometini", na Velikoj sceni će biti izvedeno pet predstava, koje će ocenjivati tročlani žiri - reditelj Miodrag Dinulović, glumac Zoran Karajić i teatrolog Miloš Latinović.

Po izboru novog selektora festivala Branislava Nedića, vršačkoj publici će se predstaviti Narodno pozorište iz Subotice sa dva pozorišna komada - "Kus petlić" Aleksandra Popovića i Nušićevom "Ožalošćenom porodicom" na mađarskom jeziku.

Tu je i predstava "Upotreba čoveka" Aleksandra Tišme u koprodukciji četiri ustanove, kao i Ćosićeve "Deobe" u izvedbi Srpskog narodnog pozorišta.

Festival će tradicionalno otvoriti domaćin svojom prvom ovosezonskom premijerom - "Vesele žene vindžorske" Vilijema Šekspira.

Poslednje festivalske večeri biće uričena priznanja ovogodišnjim laureatima, u čiju čast će pozorište iz Zaječara izvesti Sterijinu "Pokondirenu tikvu".

Sve predstave počinju u 20 časova, a karte su u prodaji od danas. Broj mesta je ograničen, zbog epidemiološke situacije.

U pratećem programu biće organizovane promocije knjiga, predstave za decu i monodrama "Čučuk Stana", kao i izložba pozorišnih kostima i festivalskih plakata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024