TUŽBA PO ZAKONU, BEZ POLITIKE: Pravobranilac za Valjevo, Lajkovac, LJig, Mionicu i Osečinu o optužbama

B. PUZOVIĆ

19. 10. 2021. u 06:21

UVELIKO se, po holovima zgrade Gradske uprave u Valjevu, "šuška" da ću ovih dana biti razrešen dužnosti pravobranioca zbog podnošenja tužbe protiv lokalne samouprave.

ТУЖБА ПО ЗАКОНУ, БЕЗ ПОЛИТИКЕ: Правобранилац за Ваљево, Лајковац, Љиг, Мионицу и Осечину о оптужбама

Darko Kostić, Foto B. Puzović

To znači da nisam podoban, jer radim svoj posao po zakonu, a ne po želji pojedinaca. Ja ću do poslednjeg dana raditi samo poštujući propise, časno i profesionalno, što mi je mnogo važnije nego da čuvam poziciju - kaže Darko Kostić, pravobranilac Zajedničkog pravobranilaštva Valjeva, Lajkovca, Ljiga, Mionice i Osečine.

Podsetimo, Pravobranilaštvo je tužilo grad na Kolubari i Republiku Srbiju zahtevajući da se poništi ugovor o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini bez naknade, odnosno skoro 12 hektara u ovdašnjoj Industrijskoj zoni koji će biti poklonjeni nemačkoj firmi "Bizerba".

- Povodom diskusije na nedavnoj sednici Skupštine grada, tokom koje je rečeno da sam 2020. bio kandidat socijalista za narodnog poslanika, pa sam zbog toga sada politički instruisan, tvrdim da to nije istina. Jer, početkom prošle godine, dok je SPS bio na vlasti u Valjevu, dao sam negativno mišljenje i kada je lokalna samouprava nameravala da proda jedan stan... Inače, više nisam u toj stranci jer mi je bilo neprihvatljivo to što su socijalisti, iako su sami predložili, u Skupštini glasali protiv predloga da se Aleksandar Vučić proglasi počasnim građaninom Valjeva - kaže Kostić i napominje da je upravo on bio autor tog predloga.

Podseća i da, po zakonu, grad mora da dobije saglasnost Vlade koju, ističe, Valjevci nisu ni tražili. Umesto toga, gradonačelnik Lazar Gojković je zaključio taj ugovor kod javnog beležnika, pa je nastupila je zakonska obaveza Pravobranilaštva da podnese tužbu.

"Repriza"

- I NOVA gradska kupovina zemljišta na lokaciji buduće industrijske zone, za drugog nemačkog investitora, obavljena je nezakonito, pa je Pravobranilaštvo dalo negativno mišljenje na 25 ugovora. Trenutno nije ispunjen uslov da u skupštinskoj odluci o kupovini stoji za koje potrebe se to čini i po kom urbanističkom planu - objašnjava Kostić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP