LJUBIĆ DOBIJA DOM ZDRAVLJA: Rešeni imovinsko-pravni odnosi na parceli predviđenoj za izgradnju zdravstvene stanice u Čačku

V.I.

15. 10. 2021. u 12:43

ZDRAVSTVENA stanica „Ljubić” gradiće se u Ulici Slavka Krupeža preko puta pošte u ovom čačanskom naselju.

ЉУБИЋ ДОБИЈА ДОМ ЗДРАВЉА: Решени имовинско-правни односи на парцели предвиђеној за изградњу здравствене станице у Чачку

Foto: V.I.

Ovo je najavio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, i to nakon što je rešena problematika sa imovinsko–pravnim odnosima vezano za parcelu na kojoj će se graditi zdravstvena stanica, a usvojen je i planski akt „Centar” koji definiše tu lokaciju za ustanovu ovog tipa.

- Sada imamo čista 44 ara zemljišta, manji deo te lokacije bio je u privatnom vlasništvu, dok je veći bio u vlasništvu grada Čačka, a držalac nimalo zanemarljive površine bilo je JP „Železnice Srbije“. Morali smo da uđemo u sudski postupak sa „Železnicama“ kako bismo dokazali da je to vlasništvo Grada. Sada imamo jedinstvenu parcelu, projektno-tehničku dokumentaciju smo završili i očekujem da najkasnije na proleće sledeće godine krenemo u izgradnju ovog prelepog objekta koji će podmiriti potrebe pre svega žitelja sa leve strane Zapadne Morave – kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, planirano je da u budućoj zdravstvenoj stanici budu odeljenja pedijatrije, ginekologije, apoteka i sve ono što je neophodno za brze intervencije, ali i za stacionarno lečenje.

- Očekivanja su da objekat na oko 2.500 kvadrata bude završen do kraja sledeće godine i da bude na usluzi našim građanima. Postojeća ambulanta u Ljubiću ostaće u funkciji ambulantnog lečenja i tu će se raditi se uglavnom hitne intervencije - rekao je gradonačelnik.

On je napomenuo da je taj prostor bivšim planskim aktima planiran za različite namene, ali da je prevagnula potreba za gradnjom zdravstvene stanice kojoj gravitira preko 30.000 stanovnika sa teritorija Ljubić keja, Trbušana, Prijevora, Konjevića, Preljine i ostalih sela na tom potezu.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest