KORONA PRESEK U PARAĆINU: Epidemija stagnira, ali proteklih dana preminulo troje prosvetnih radnika

Z. Rašić

12. 10. 2021. u 17:13

POSLEDNJIH nekoliko dana broj pregleda u kovid-ambulanti za odrasle u paraćinskom Domu zdravlja kreće se oko sto na dnevnom nivou, a novozaraženih koronom između 30 i 40.

КОРОНА ПРЕСЕК У ПАРАЋИНУ: Епидемија стагнира, али протеклих дана преминуло троје просветних радника

Foto: Z. Rašić

I broj hospitalizovanih na kovid-odeljeljenju u Paraćinu je danima nepromenjen, do četrdeset, što pokazuje da se epidemiološka kriva polako zaravnjuje.

Ipak, mada niko ne saopštava zvanične podatke o broju preminulih od posledica kovida sa teritorije paraćinske opštine, proteklih dana životnu bitku izgubilo je četvoro poznatijih osoba, od kojih troje prosvetnih radnika – profesori u Mašinsko-elektrotehničkoj školi i OŠ “Momčilo Popović Ozren”, kao i učiteljica pred penzijom u OŠ “Radoje Domanović”.

Trenutno se na bolničkom kovid-odeljenju leči 36 pacijenata nakon što je u protekla 24 sata sedam otpušteno, a primljeno petoro novih, dok su tri pacijenta na režimu dnevne bolnice.

U kovid-ambulanti za odrasle Doma zdravlja juče je obavljeno 105 pregleda, od kojih 57 prvih, a antigenskim testiranjem potvrđeno je 36 novih slučajeva od 109 nalaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)