KORONA KOSI U KRALJEVU Dr Parezanović: Preminula porodilja i još dvoje pacijenata (FOTO)

G.Ćirović

08. 10. 2021. u 15:01

U KRALJEVAČKOJ Opštoj bolnici od kovida-19 trenutno se leči 55 pacijenata. Na Intenzivnoj nezi zbrinuto je 13, od kojih je četvoro na respiratoru, četvoro na neinvazivnoj ventilaciji i petoro na „haj-flou“ režimu. Trudnica (36) sa teritorije Kraljeva preminula je jutros u Kragujevcu.

КОРОНА КОСИ У КРАЉЕВУ Др Парезановић: Преминула породиља и још двоје пацијената (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

 Tokom protekla 24 sata preminulo je troje kovid bolesnika, primljeno je šestoro, sedmoro je otpušteno sa bolničkog lečenja, dok je jedan pacijent transportovan u Kovid bolnicu u Kruševcu.

Ovako u najkraćem glasi dnevni kovid presek u OB „Studenica“, koji je novinarima saopštio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja i pomoćnik direktora za internistički sektor.

- Pacijenti su različite starosne dobi sa komorbiditetima i teškom kliničkom slikom, većinom nevakcinisani. Od 19. septembra svakodnevno imamo bar po jednog preminulog pacijenta. Imali smo i tridesetšestogodišnju trudnicu sa teritorije Kraljeva koja je u ponedeljak transportovana u KBC u Kragujevcu gde je, nažalost, jutros preminula. Beba je, koliko znam, dobro – dodao je dr Parezanović.

Foto: G. Šljivić

 

Od ukupno 595 uzorka nazofaringealnog brisa sa teritorije Kraljeva testiranih tokom minula 24 sata, 135 je pozitivno na kovid-19.

Za trinaest dana bitku protiv ovog virusa izgubila su čak 42 Kraljevčana, a od izbijanja epidemije zvanično su potvrđena 24.724 slučaja korona infekcije. Jedanaesti dan zaredom broj novozaraženih je trocifren.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)