OSAM KANDIDATA ZA NOVEMBARSKU POVELJU: Utvrđena lista predloženih kandidata za tradicionalno priznanje Novog Sada

J.S.

06. 10. 2021. u 11:02

KOMISIJA za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada Novog Sada na današnjoj sednici utvrdila je spisak sa osam predloga za kandidate za dodelu Novembarske povelje.

ОСАМ КАНДИДАТА ЗА НОВЕМБАРСКУ ПОВЕЉУ: Утврђена листа предложених кандидата за традиционално признање Новог Сада

Foto: Grb Grada Novog Sada

Među predloženim kandidatima za Novembarsku povelju su: Crveni krst Novog Sada, profesorka Pravnog fakulteta u Novom Sadu doc. dr Dragana Ćorić, Kaćke novine, specijalista opšte medicine Snežana Jankov, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“, Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“ i predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković.

Foto: Grb Grada Novog Sada

Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)