POLICAJCI "UHAPSILI" I KOTLIĆE: U Zaovačkoj šumi, nedaleko od Malog Crnića, održana 14. "Gulašijada"

D. NOVKOVIĆ

05. 10. 2021. u 06:21

POBEDNIK takmičenja u kuvanju gulaša održanog u Zaovačkoj šumi je ekipa "Ćovdinski kotlić" koja je iza sebe ostavila brojne policijske i civilne gastronome amatere.

ПОЛИЦАЈЦИ УХАПСИЛИ  И КОТЛИЋЕ: У Заовачкој шуми, недалеко од Малог Црнића, одржана 14. Гулашијада

"OFANZIVA" Vojnici oko koltića, Foto D. N.

- Ovde smo prvi put, ali već imamo pobedničko iskustvo sa drugih takmičenja. Nemamo tajne sastojke, kuvamo po tradicionalnom receptu, uz svinjetinu i junetinu - istakao je kapiten pobedničkog tima Goran Gajić.

A, 14. "Gulašijadu" u Zaovačkoj šumi je organizovala Internacionalna asocijacija policije (IPA) za Braničevsku regiju, uz učešće rekordnih 29 kuvarskih ekipa.

- Mi smo i lane organizovali ovu manifestaciju, da ne bismo prekidali tradiciju, ali je pandemija odložila takmičenje i gosti su se samo lepo družili - objašnjava Dragan Petković, predsednik IPA za ovaj deo Srbije.

Dragan Petković, Foto D. N.

Ove godine, uz policajce se takmičila i ekipa Vojske Srbije, ali i civila iz Braničevskog okruga. Među njima su bili i zaposleni u požarevačkoj Gradskoj upravi, predvođeni gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, te opštinari iz Malog Crnića, sa prvim čovekom lokalne samouprave Mališom Antonijevićem.

Još jednu civilnu ekipu su činili novinari, a kulinari koje je okupio dopisnik RTS Novica Savić su jedini imali muziku uživo - orkestar Mirka Mandića.

Brojni takmičari, njihovi navijači i gosti su se, tokom manifestacije, okrepljivali raznim vrstama domaćih rakija, a nisu izostali ni praseće i juneće pečenje, pa će mnogi dugo pamtiti sunčan dan u Braničevu.

NOVINARI Gastro selekcija Novice Savića (u sredini), Foto D. N.

NAGRADE

DRUGO mesto u kuvanju gulaša je osvojila ekipa "IPA Braničevska regija - Žabari", a treće "Moto-klub servis" iz IPA regije Srbija. Ranije su prve tri ekipe dobijale kuvarski kotlić, IPA majice i kutlače, a od ove godine su uvedene zlatna, srebrna i bronzana medalja.

RIBOLOVCI

OSIM "Gulašijade", održano je i takmičenje u pecanju na plovak, a ribolovci iz Malog Crnića su za tu priliku posebno očistili Zaovačko jezero. I, u konkurenciji 14 ekipa je trijumfovao sastav "Sedište" iz Policijske uprave u Požarevcu.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri