PRELEPA PRIČA: Baka Radmila iz Mokrina danas dobila lep poklon, prvi takav za 95 godina života

R.Šegrt

01. 10. 2021. u 16:02

MOKRINČANKA Radojka Dilber ima 95 godina i danas je imala izuzetno lep dan.

ПРЕЛЕПА ПРИЧА: Бака Радмила из Мокрина данас добила леп поклон, први такав за 95 година живота

Foto: Grad Kikinda

Imala je posetu. Dobila je čak i buket cveća. Lep. Veliki. Prvi put za njenog dugog veka. Veoma se obradovala i oktrila nekoliko detalja iz svog života.

- Nikada ni od koga do sada nisam dobila buket cveća. Ovo je prvi put. I mnogo je lepo. Cveće sam uvek sam ga samo gajila, ali nikada nisam dobila na poklon. A mnogo volelim cveće i voleću ga do groba - otkrila je ova žena, koja se jako obradovala poseti.

Cveće joj je donela Dijana Jakšić-Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde, koja je baku posetila povodom 1.oktobra , Međunarodnog dana starih osoba. U njenom domu u Mokrinu, baka Radojka se još poverila:

- Više ne mogu da se brinem o cveću, jer ga treba zalivati, a ja to više nisam u stanju. Drago mi je što se neko stara za nas stare. Zdrava sam, ali imam mnogo godina – iskrena je bila baka Radojka.

Ona je još bistrog uma, jasno i razborito priča, svaki glas jasno izgovara. A danas je bila i posebno vesela, jer, kao i svi stariji ljudi, voli društvo.

- Njene godine su vredne svakog divljenja i poštovanja. Starijima je izuzetno potrebna pažnja i ljubav. Starost donosi bolest, a ako se uz bolest poveže i samoća, onda je to nešto najgore. Zato smo odlučili da na ovaj dan obiđemo neke od najstarijijih sugrađana. Mnogi od njih imaju životnu mudrost i lično vilim da pričam sa starijim ljudima. neobično mi je drgao što sam cvećem obradovala baku Radojku – rekla je Jakšić-Kiurski.

Foto: Grad Kikinda

 
 
 
Osim baka Radojku, predstavnici grada posetili su još tri starije sugrađanke. Bukete cveća i skromne poklone, kao znak pažnje, Kikinđankama Rozaliji Hes, koja je u avgustu proslavila 101. rođendan i Ružici Stojanović (95), kao i Darinki Spremo (98) iz Novih Kozaraca, uručio je gradonačelnik Nikola Lukač.

- Mojoj baki ponovo raste crna kosa, a pre godinu dana, u donjoj vilici su joj nikla tri mlečna zuba – otkrila je njena njena najstarija unuka.

Baka Rozalija, radila je kao fizički radnik u fabrici, ima dve ćerke, dva zeta, četvoro unuka, jedno praunuče i dvoje čukununuka.

BONUS VIDEO - Srbijo pomozi Stefanu

 

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda