BOLNICA SE PUNI: Pirotski okrug u vanrednoj epidemiološkoj situaciji

V.Ć.

30. 09. 2021. u 18:19

DANAS je na području Pirotskog okruga opet trocifren broj novozaraženih kovid infekcijom. Stručnjaci ZZJZ, registrovali su još 104 novoobolelih, što će reći laboratorijski potvrđenih slučajeva. U Pirotu je zaraženo 76, u Beloj Palanci 13, u Dimitrovgradu 9 i na području Babušnice 6 građana. Na osnovu epidemioloških ispitivanja, procenjuje se da je broj zaraženih bar 3 ili 4 puta veći, međutim ne javljaju se svi lekarima. Među zaraženima su i čitave porodice.

БОЛНИЦА СЕ ПУНИ: Пиротски округ у ванредној епидемиолошкој ситуацији

Foto: V. Ćirić

Na lečenju u pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je 36 pacijenata. Iz Pirota je 26, iz Dimitrovgrada 3, iz Babušnice 4 , iz Bele Palanke 2 i jedan pacijent iz Beograda. Jedan pacijent iz Babušnice prebačen je u kovid bolnicu Kruševac.

Mera kućne izolacije naložena je za 181 osobu. Povećava se kumulativna stopa obolelih na 100.000 stanovnika, pa je ceo okrug u vanrednoj situaciji. Od početka imunizacije vakcinisano je 35.935 osoba u okrugu, revakcinisano 34.635, tri doze primilo je 6.842 građana.Juče je dato 58 prvih, 38 drugih i 217 trećih doza vakcina. Ukupno je dato 77.180 doza vakcina-kažu u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu. Uz konstataciju da je vakcina jedina preventiva protiv zaraze,glas su podigli i prvi lekari Pirota. Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice i njegov kolega dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja, apelovali su na građane da se što pre vancinišu i na taj način izbegnu zaražavanje.

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)