U JABLANIČKOM OKRUGU I DANAS VIŠE OD 200 ZARAŽENIH: Leskovac u najtežoj situaciji od početka pandemije

I.M.

28. 09. 2021. u 14:36

OD 688 uzoraka osoba sa područja Jablaničkog okruga koji su u poslednja 24 časa stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje, 205 ima pozitivan rezultat na infekciju virusom korona.

У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ И ДАНАС ВИШЕ ОД 200 ЗАРАЖЕНИХ: Лесковац у најтежој ситуацији од почетка пандемије

Foto: I.Mitić

U Leskovcu se već danima registruje najveći broj slučajeva zaraze od početka pandemije opakog virusa. Prema poslednjem izveštaju, u ovom gradu ima još 147 novoobolelih.

U Vlasotincu su laboratorijski potvrđena 23 nova slučaja infekcije. Medveđa ima 14, Bojnik 12, Lebane osam, a Crna Trava jednog novoobolelog.

Strukturu novozaraženh čine 83 zaposlene i 46 nezaposlene osobe, 42 penzionera, 29 učenika, četvoro dece i jedan student, a čeka se još 38 rezultata pacijenata koji su uzorkovani prethodnih dana u zdravstvenim ustanovama okruga.

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)