KNJIŽEVNA NAGRADA "ĐURA ĐUKANOV": Najbolja priča Ivane Miljak Karanfilov

R.Š.

26. 09. 2021. u 15:04

RUKOPIS knjige priča "Danas kada sam došla kući”, autora Ivane Miljak Karanfilov, najbolji je od svih koji su stigli na ovogodišnji konkurs Narodna biblioteka ,,Jovan Popović" i zato mu je pripala nagrada “Đura Đukanov”.

КЊИЖЕВНА НАГРАДА ЂУРА ЂУКАНОВ: Најбоља прича Иване Миљак Каранфилов

Foto: R.Šegrt

Tako je procenio žiri u sastavu: Ognjenka Lakićević, Uglješa Šajtinac i Mladen Vesković. Ova nagrada se dodeljuje za rukopis neobjavljene knjige priča autora mlađeg od trideset godina.

- Zbirka ''Danas kada sam došla kući'' predstavlja delo koje karakteriše snažna introspekcija i dobri jezički obrti. Iako tematski različite, sve priče imaju jezičku razdraganost i visprenost koja pripovedački glas čini prepoznatljivim i pokazuje nesumnjiv pripovedački talenat. Zbirka najbolje spaja vrstu književnog talenta svoje autorke, kompoziciju pojedinačnih priča i zbirke u celini i literarnu realizaciju mota pod kojim zbirka nastaje: "hoću da budem istinita" – saopštio je žiri.

Nagrada ,,Đura Đukanov” dodeljuje se za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina, pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije objavljivan u celosti ili u delovima. Sastoji se od štampanja knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Dodlejuje se duže od 15 godina.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!