UKUPNA DOBIT 74 MILIONA: Požarevačka skupština usvojila izveštaje o radu javnih preduzeća

D. NOVKOVIĆ

21. 09. 2021. u 06:53

SKUPŠTINA grada Požarevca usvojila je izveštaje o poslovanju javnih preduzeća u 2020. godini, koja su ostvarila ukupnu dobit od 74 miliona dinara.

УКУПНА ДОБИТ 74 МИЛИОНА: Пожаревачка скупштина усвојила извештаје о раду јавних предузећа

REZULTATI JP "Toplifikacija" najuspešnija, Foto D. N.

Njima pripada 50 odsto ove sume, dok se druga polovina uplaćuje u gradski budžet.

Najveću dobit imala je "Toplifikacija", koja je zaradila 58.690.970 dinara. Dobit "Ljubičeva" bila je 10,7 miliona, "Vodovoda i kanalizacije" 2,5 miliona, a "Parking servisa" dva miliona.

U prošloj godini jedino su "Komunalne službe" poslovale negativno, jer su zabeležile gubitak od skoro 18 miliona dinara.

Razmatrano je i izvršenje budžeta u prvom polugodištu ove godine, koje je iznosilo 28 odsto. Odbornik Srećko Bosić (SPS) napomenuo je da je to najniža realizacija u poslednjih pet godina, dok je gradonačelnik Saša Pavlović istakao "lako je kritikovati, ali teško ući u borbu".

- Ove godine započeti su krupni projekti - obnova Milenine galerije i izgradnja atletskog stadiona i pomoćnih terena. Završava se i projekat za zatvoreni bazen, a kupili smo i 14 hektara zemljišta za investitore - rekao je Pavlović.

ODLUKA Odbornici Skupštine grada Požarevca, Foto D. N.

Poslovanje javnih preduzeća razmatrano je i za prvi kvartal ove godin. Sem "Toplifikacije", koja je imala dobit od 33,4 miliona dinara, sva ostala su u gubitku:

"Vodovod i kanalizacija" 12,3 miliona, "Komunalne službe" 11,2 miliona, "Ljubičevo" 3,7 miliona i "Parking servis" 385.000. Na sednici su izabrani i novi-stari direktori: "Parking servisa" - Marija Papović, "Apotekarske ustanove Požarevac" - Nebojša Jorgovanović, Fondacije "Milenin dom" - Ljiljana Dabić i "Toplifikacije" - Slaviša Stojković.

ZEMLjIŠTE

ODBORNICI su na sednici usvojili i predlog o prodaji zemljišta u novoj industrijskoj zoni "Severni blok". Privatnicima iz Požarevca i Kostolca prodate su tri parcele, po cenama od 172.428 evra, 25.972 evra i 34.442 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani