ŠKOLA U POZORIŠTU: Učenici u Zrenjaninu bolje će se upoznati sa radom ove institucije (FOTO)

B.Grujić

19. 09. 2021. u 09:47

POZORIŠTE Toša Jovanović iz Zrenjanina, pokrenulo je projekat koji su podržali Gradska uprava i Aktiv srednjih škola Zrenjanina, pod nazivom Škola u pozorištu, sa ciljem širenja školskih edukativno-obrazovnih planova, odnosno upoznavanja srednjoškolaca sa institucijom pozorišta i njenom konstitutivnom ulogom u programima građanskog vaspitanja.

ШКОЛА У ПОЗОРИШТУ: Ученици у Зрењанину боље ће се упознати са радом ове институције (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Marja Servo, predsednica Aktiva direktora srenjih škola u Zrenjaninu, vd direktor pozorišta, Dejan Karlečik i gradonačelnik Simo Salapura, utanačili su detalje projekta koji će se realizovati u toku jedne školske godine, tj. nastupajuće pozorišne sezone, tokom koje bi se za svaku srednju školu, jednom nedeljno igrala predstava u matine terminu. Ono što projekat izdvaja, je činjenica da Zrenjanin nije.samo grad sa pozorištem, ima najstariju pozorišnu zgradu u Srbiji, koja je.podignuta 1839. godine, nego i grad pozorišta, koji svoju instituciju kulture uključuje u programe škola, odgajajući tako buduću pozorišnu publiku.

- Želimo da uspostavimo čvrstu  saradnju sa najmlađom publikom, da učenici direktno iz školskih klupa dolaze u pozorište - kaže Dejan Karlečik, uz napomenu da je u planu da đaci ostalih škola u Zrenjaninu i okolini, redovno posećuju pozorišne predstave, koje će se u matine terminima igrati specijalno za njih.  

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024