RASTE PROCENAT ZARAŽENIH KORONOM: U Leskovcu skoro svaki drugi uzorak pozitivan

I.M.

13. 09. 2021. u 13:51

U POSLEDNjA 24 časa na teritoriji Leskovca registrovane su još 52 osobe inficirane virusom korona, što se bliži polovini od ukupnog broja uzoraka čiji su rezultati stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje.

РАСТЕ ПРОЦЕНАТ ЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ: У Лесковцу скоро сваки други узорак позитиван

Foto: I.Mitić

U pomenutom periodu ova ustanova dobila je rezultate testa za 191 osobu sa područja Jablaničkog okruga, od čega je 117 uzorkovano u Leskovcu, a pozitivan nalaz ima 70 pacijenata.

Pored 52 novoobolela u gradu na Veternici, Vlasotince ima još osam, Lebane sedam, a Bojnik tri nova slučaja kovid infekcije. Među njima je 28 zaposlenih i osam nezaposlenih osoba, 19 penzionera, 12 učenika i tri studenta.

Tokom vikenda u okrugu je registrovano čak 250 slučajeva zaraze. Testirane su ukupno 872 osobe. Od ovog broja u Leskovcu je uzet 541 uzorak, dok je pozitivan nalaz dobilo 165 pacijenata. U Vlasotincu je laboratorijski potvrđeno 45, Lebanu 23, Bojniku 12, a u Medveđi pet slučajeve zaraze opakim virusom.

U ovom periodu infekcija je potvrđena kod još 56 učenika i tri deteta, pa je samo tokom septembra korona potvrđena kod 176 đaka.

BONUS VIDEO:Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!