KORONA NA JUGU NE POSUSTAJE: Kovid brojke u porastu i tokom vikenda, polovina hospitalizovanih u ZC Vranje na kiseoniku (FOTO)

D. RISTIĆ

12. 09. 2021. u 18:21

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirano je 497 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

КОРОНА НА ЈУГУ НЕ ПОСУСТАЈЕ: Ковид бројке у порасту и током викенда, половина хоспитализованих у ЗЦ Врање на кисеонику (ФОТО)

Foto: D. Ristić

Analize su pokazale da je 160 lica zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 97 je iz Vranja, 26 iz Surdulice, 18 iz Vladičinog Hana, 13 iz Bujanovca, tri iz Trgovišta, dva iz Preševa i jedan iz Bosilegrada.

To je za 23 novozaražena više u odnosu na prethodni dan. S obzirom na to da je vikendom manje pregleda i manje anaiza u odnosu na radne dane, može se konstatovati znatni rast novoobolelih od kovida.

 

Više od 100 kovid pacijenata u ZC Vranje: Polovina na kiseoniku

Foto: D. Ristić

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 214 pregleda, od čega 114 prvih. Takođe, urađeni su jedan brzi i 128 antigenskih testova, od kojih je 75 pozitivno na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 104 pacijenta i svi su pozitivni na koronavirus.

Sa upalom pluća su 103 pacijenta, a 57 je na kiseoniku. Na bolničko lečenje primljeno je 13 pacijenata, a otpušteno je 10, dok je jedan pacijent transportovan za Kruševac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna