400 ZAHTEVA ZA SUBVENCIJE ENERGETSKIH SANACIJA: Građani Zrenjanina se prijavili za sufinansiranje radova na zameni vrata i prozora

B.Grujić

12. 09. 2021. u 11:01

GRAD Zrenjanin među prvima je tokom avgusta raspisao poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i na stanovima teritorije grada, koji je zbog velikog interesovanka produžen do 10.septembra.

400 ЗАХТЕВА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ ЕНЕРГЕТСКИХ САНАЦИЈА: Грађани Зрењанина се пријавили за суфинансирање радова на замени врата и прозора

Foto: B.G.

Prema podacima iz Gradske uprave, pristiglo je preko 400 prijava građana za sufinansiranje radova na zameni spoljnih vrata i prozora, kao i zameni kotlova na.prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja.

Kao što je projektom predviđeno, građani će moći da ostvare podršku grada Zrenjanina, maksimalno do 50 odsto vrednosti radova.

Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju je 17,4 miliona dinara, od kojih je 10 miliona izdvojio  Zrenjanin, što je među najvećim iznosima, koje je za ovu namenu izdvojila jedna lokalna samouprava, dok je 7,4 miliona izdvojilo Ministarstvo rudarstva i energetike.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri