OBNOVA STARE ZGRADE ZA 400 DANA: Temeljna rekonstrukcija Opšte bolnice u Kikindi, prva faza vredna 342 miliona

R. Šegrt

09. 09. 2021. u 07:45

OBNOVA Opšte bolnice u Kikindi, kao što je ranije i najavljeno, počela je od stare zgrade u kojoj se nalaze odeljenja fizijatrije, neuropsihijatrije i transfuzije.

ОБНОВА СТАРЕ ЗГРАДЕ ЗА 400 ДАНА: Темељна реконструкција Опште болнице у Кикинди, прва фаза вредна 342 милиона

Foto R. Šegrt

Fizijatrija i transfuzija premeštene su u zgradu Infektivnog odeljenja, koje je sada u novoj zgradi, gde je crvena zona za lečenje pacijenata od kovida. U novoj zgradi je i dnevna psihijatrijska bolnica, dok se bolesnici kojima je potrebna hospitalizacija upućuju u Specijalnu bolnicu "Sveti Vračevi" u Novom Kneževcu.

Radovima na zgradi Fizijatrije počela je, u stvari, prva faza temeljne rekonstrukcije bolnice, koja će koštati 342 miliona dinara. Novac je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok je grad finansirao izradu projektno-tehničke dokumentacije. Radovi u prvoj fazi trebalo bi da traju 400 dana.

- Prva faza obuhvata obnovu starih zgrada: Infektivnog, Dečjeg odeljenja, Odeljenja onkologije, palijative i patologije - navodi dr Vesna Tomin, v. d. direktora Opšte bolnice Kikinda.

U drugoj fazi će se obnoviti nova zgrada bolnice, a biće izgrađen i aneks od 3.000 metara kvadratnih kojim će se ukupan smeštajni kapacitet bolnice povećati na 13.000 kvadrata.

- Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu iz gradskog budžeta opredeljeno je 17 miliona dinara. To bi trebalo da bude završeno do kraja ove godine, a onda će Kancelarija za kapitalna ulaganja obezbediti novac. Druga faza je najskuplja i najobimnija - dodaje Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika.

Medicinsko osoblje, pacijenti i Gradska uprava očekuju modernu bolnicu i bolje uslove lečenja.

- Početak radova je veliki dan za Kikindu. Imaćemo tehnološki savremeniju ustanovu i verujem da će zdravstveni radnici biti zadovoljni uslovima rada, a građani uslovima lečenja - kaže gradonačelnik Nikola Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)