POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA KiM: Sve više građana se testira na korona virus

D.Z.

04. 09. 2021. u 15:16

PREMA rečima dr Zlatana Eleka direktora kliničko -bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici poslednjih dana beleži se pogoršanje epidemiološke situacije u srpskim sredinama na KiM.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Све више грађана се тестира на корона вирус

Foto: I.Radulović

-Sve je više građana koji se testiraju, a od 133 testiranih bilo je 40 pozitivnih- ističe dr Elek i dodaje da se trenutno na lečenju od koroavna virusa nalazi 38 pacijenata od koji je 21 na kiseoniku a tri na respiratoru.

Inače, poslednjih nekoliko dana u srpskim sredinama na KiM tri osobe su preminule.

Od obolelih i preminilih njih 95 posto je nevakcinisanisanih. Međutim, zbog zabrane uvoza vakcine iz centralne Srbije , srpski žitelji na Kosovu i Meothiji primorani su da na vakcinaciju odlaze na tri punkta u centralnoj Srbiji i to u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu, gde je do sada prema rečima dr Zlatana Eleka direktora kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici vakcinisano više od 26000 građana srpskih sredina sa KIM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru