PORODILA SE NA NOSILIMA HITNE POMOĆI: Trudnica rodila muško dete u dvorištu svoje kuće

I. M.

25. 08. 2021. u 15:28

ZDRAVA muška beba rodila se u utorak uveče u dvorištu porodične kuće u vlasotinačkom selu Boljare, jer vremena za transport trudnice Sanje Mladenović (33) do leskovačke Opšte bolnice nije bilo.

ПОРОДИЛА СЕ НА НОСИЛИМА ХИТНЕ ПОМОЋИ: Трудница родила мушко дете у дворишту своје куће

Foto: OU Vlasotince

Kada je ekipa Hitne pomoći vlasotinačkog Doma zdravlja stigla na lice mesta, trudnica je imala kontrakcije, ali je u trenutku transporta do sanitetskog vozila dobile jake bolove, pa se porodila na nosilima u svom dvorištu.

- Došli smo po pozivu i odlučili da je transportujemo u leskovačku Opštu bolnicu, ali za to nije bilo vremena. Morali smo da je porodimo tu, u dvorištu, na nosilima, uz pomoć svetla sa telefona. Beba je odmah zaplakala. Na radost svih sve je prošlo bez problema – kazao je dr Momir Kitanović, specijalista urgetne medicine, koji je obavio ovaj neobičan porođaj.

Sanji je novorođeni dečak četvrto dete. Beba i majka su, nakon porođaja, transportovane u Opštu bolnicu u Leskovcu i u dobrom su stanju, a ekipu Hitne pomoći su, pored dr Kitanovića, činili tehničar Dragan Vasiljković i vozač Bojan Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)