CECA ZAGREJALA PUBLIKU KAO ROŠTILJDŽIJE SKARE: Posle mnogo neizvesnosti u Leskovcu počela „Roštiljijada“ (FOTO/VIDEO)

I.Mitić

24. 08. 2021. u 10:33

U GRADU na Veternici otvorena je 31. „Roštiljijada“ posle višednevnog čekanja odluke nadležnih hoće li ovog festivala uopšte biti u uslovima epidemije virusa korona.

ЦЕЦА ЗАГРЕЈАЛА ПУБЛИКУ КАО РОШТИЉЏИЈЕ СКАРЕ: После много неизвесности у Лесковцу почела „Роштиљијада“ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I.Mitić

Neizvesnost je prekinuta u ponedeljak, u popodnevnim satima, kada su odobrene mere pod kojima manifesticija može biti održana.

Vrata „roštiljske promenade“ zvanično su otvorena za one koji su preležali opaki virus, za vakcinisane, kao i za sve koji su se podvrgli besplatnom antigenskom testiranju i dobili negativan nalaz.

Sve to nije uticalo na mnoge posetioce iz gradova u okolini koji su se odlučili da prisustvuju otvaranju čuvenog festivala roštilja, a mnogima je bio motiv i to što je odmah posle zvanične ceremonije na bini u centru Leskovca nastupila Svetlana Ceca Ražnatović.

Foto: I.Mitić

Na punktovima za antigensko testiranje čekalo se u redovima, dok su parking prostor popunili automobili iz opština Jablaničkog okruga, ali i iz Niša, Vranja, Surdulice, Pirota, Prokuplja... Negativanom testu na četiri punkta nadali su se uglavnom mladi nevakcinisani ljudi, dok se na prostor „Roštiljijade“ moglo na više ulaza, gde se već prve večeri pomalo gledalo kroz prste, uprkos naporima organizatora da sačuvaju dvostruki krug zaštite.

Foto: I.Mitić

Sudeći po aplauzima Ceca je opravdala očekivanja publike. Hiljade ljudi dočekale su je snažnim vriskom, dok su najverniji fanovi pevali sa njom od prvog do poslednjeg takta koncerta kojim je Ceca zagrejala prostor oko bine kao što su roštiljdžije zagrejale svoje skare. Pre nego što je izašla na pozornicu Ceca je bila gost gradonačelnika Gorana Cvetanovića u sedištu grada, gde joj je priređen svečani prijem.

Foto: I.Mitić

Cvetanović je svojim obraćanjem zvanično otvorio „Roštiljijadu“, koja po tradiciji počinje defileom „Leskovačkih mažoretkinja“, u društvu „Roštiljka“ i „Roštiljke“ - maskota ove manifestacije, i velikim vatrometom. Gradonačelnik je svim gostima i svojim sugrađanima poželeo dobar provod i zabavu, uz apel da poštuju protivepidemijske mere.

Uz sve rizike slede dani kada će se uživati u dobrom ukusu leskovačkog roštilja, a u večernjim satima i u koncertima grupe Kerber, Željka Bebeka, Amadeus benda, Zorice Brunclik i Ane Bekute.

Neće izostati ni tradicionalna nadmetanja majstora roštilja, kao ni pokušaj da se obori dosadašnji rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!