POMOĆ ZA KUPOVINU OGREVA I PAKETI HRANE : U toku su javni pozivi ugroženim porodicama izbeglih i raseljenih sa boravištem u Paraćinu

Z.R.

23. 08. 2021. u 20:23

Materijalno ugrožene porodice izbeglih i interno raseljenih lica sa boravištem u opštini Paraćin do 6. septembra mogu da konkurišu za dodelu pomoći za nabavku ogreva i za humanitarne pakete hrane.

ПОМОЋ ЗА КУПОВИНУ ОГРЕВА И ПАКЕТИ ХРАНЕ : У току су јавни позиви угроженим породицама избеглих и расељених са боравиштем у Параћину

Foto: Z.Rašić

Javni pozivi su u toku, a jedan od uslova za oba konkursa je da su prihodi porodice do 50 odsto prosečne neto majske plate na nivou Republike Srbije, odnosno do 32.512 dinara.

Prilikom odlučivanja o dodeljivanju pomoći prvenstvo će imati jednoroditeljska domaćinstva sa maloletnim detetom ili studentom, zatim porodice sa dvoje ili više maloletne dece, u kojima ima trudnica ili dece do pet godina starosti, sa bolesnim članovima domaćinstva, višegeneracijska i staračka domaćinstva, žrtve seksualnog ili porodičnog nasilja, porodice u kojima je žena nosilac domaćinstva, te porodice bez redovnih ili sa nedovoljnim mesečnim prohodima.

Zahtevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se lično u kancelariji Povereništva Komesarijata za izbeglice i migracije opštine Paraćin ili preporučenom poštom. Humanitarne pakete hrane, na zahtev paraćinske opštine, obezbeđuje Komesarijat, kao i ukupno 500.000 dinara za kupovinu ogreva, odnosno 20.000 dinara po porodici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju