NOVI SAD I ALANJA U ANTALIJI, POD RUKU: Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, otvorio "Tamburica fest" na Petrovaradinskoj tvrđavi

S.B.

20. 08. 2021. u 22:42

TURSKA nije slučajno ove godine “zemlja prijatelj” 14. “Tamburica fest-a 2021”, jer svake godine sve više jačaju odnosi dve zemlje, i neverovatnom brzinom raste broj turista iz Srbije u Turskoj i turista iz Turske u Srbiji - tim rečima obratio se Njegova ekselencija Hami Aksoj, ambasador Turske u Srbiji na otvaranju festivala tamburaške muzike, sinoć na Petrovaradinskoj tvrđavi.

НОВИ САД И АЛАЊА У АНТАЛИЈИ, ПОД РУКУ: Амбасадор Турске у Србији Хами Аксој, отворио Тамбурица фест на Петроварадинској тврђави

FOTO: N.STOJANOVIĆ

- Veoma sam srećan što imam priliku da budem u lepom gradu kao što je Novi Sad i lepom festivalu koji neguje tradiciju i okuplja izvođače iz raznih zemalja. Takođe, veoma mi je drago što je Turska “zemlja prijatelj” festivala, jer je tamburica bitna za Tursku, a festival priznaje važnost i daje značaj tom instrumentu.

Ambasador Turske u Srbiji je takođe naglasio da u Srbiji skoro nema kuće u kojoj se ne gledaju turske serije, kao i da u srspkom jeziku ima veliki broj turskih reči.

- Novi Sad je Evropska prestonica kulture iduće godine, a ove godine radimo na tome da se vaš grad pobratimi sa turističkim centrom, gradom Alanjom u Antaliji. Čekamo vas u Turskoj, ako je niste posetili do sada, naša vrata su vam uvek otvorena - rekao je Aksoj i iz rukava izgovorio reči turske koje se koriste u našem jeziku: kašika, jorgan, bakšiš, pamuk... za aplauz publike koju je pozvao da uživa u muziciranju Anadolijskog duvačkog kvinteta.

Gosti iz Anadolije su se predstavili kombinacijom tradicionalnog turskog melosa i savremenih trendova uz sjajne vokale i razgalili ljubitelje muzike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest