ULAGAĆEMO JOŠ U DOM ZA DECU: Predsednik vlade Vojvodine u Somboru

V.N.

17. 08. 2021. u 21:53

PREDSEDNIK vojvođanske vlade Igor Mirović obišao je juče Dom za decu i omladinu "Miroslav Mika Antić", ustanovu socijalne zaštite čiji je osnivač AP Vojvodina, a u kojoj trenutno boravi 26 korisnika.

УЛАГАЋЕМО ЈОШ  У ДОМ ЗА ДЕЦУ: Председник владе Војводине у Сомбору

Foto vojvodina.gov.rs

Mirović je u posetu došao nenajavljeno, a najavio je i da će narednih nedelja obići i druge domove u Vojvodini.

- Stanje u domu je zadovoljavajuće, ali može da bude bolje. Video sam da se zaposleni trude da deci obezbede najbolje uslove za život i boravak, ali i da moramo dodatno da uložimo u jedan deo objekta. Plan nam je da u narednom periodu obezbedimo novac za sanaciju toaleta i nabavku nove opreme - rekao je Mirović i dodao da je Srbija ojačala, da se pokrajinski finansijski sistem stabilizovao i da će više ulagati u sistem socijalne zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade je razgovarao sa zaposlenima i štićenicima doma da bi uvideo probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

- Učinićemo i dodatne napore da ispunimo neke želje štićenika i ostvarimo ideje zaposlenih - rekao je Mirović.

Direktorka Doma za decu i omladinu "Miroslav Mika Antić", Nada Starčević, zahvalila se Miroviću na poseti i, kako je navela, najavljenoj podršci na obnovi i renoviranju svega što je dotrajalo, a što je neophodno za ukupno 26 korisnika, koliko ih je trenutno u Domu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega