DVE OSOBE PREMINULE OD KORONE: U Kladovu 107 aktivno pozitivnih, u Negotinu 30, a u Majdanpeku pet

S. M. J.

17. 08. 2021. u 17:27

U POSLEDNjA 24 časa na teritoriji opštine Kladovo zabeleženo je šest novih kovid slučajeva, ali su, nažalost, bitku sa virusnom infekcijom izgubile dve osobe.

ДВЕ ОСОБЕ ПРЕМИНУЛЕ ОД КОРОНЕ: У Кладову 107 активно позитивних, у Неготину 30, а у Мајданпеку пет

Foto: S.M.J.

U ovoj opštini trenutno je 107 aktivno pozitivnih na virus korona, navode u Zdravstvenom centru Kladovo. Prema podacima nadležnih od početka epidemije virusom korona zaraženo je 1.880 osoba, oporavilo se 1.695 bolesnika, a preminulo je 78 pacijenata.

U opštini Negotin u poslednja 24 časa od 95 testiranih evidentirano je novih osam slučajeva kovida, čime je broj aktivno pozitivnih uvećan na 30.

U kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja obavljeno je 15 pregleda, a u pedijatrijskoj 31.  U bolnici u Negotinu i dalje nema  hospitalizovanih pacijenata pozitivnih na virus korona. Od početka pandemije u opštini Negotin od kovida je bolovalo 2.640 osoba, dok je bitku sa kovidom izgubilo njih 105.

U Majdanpeku u poslednja 24 časa nije bilo kovid pozitivnih. Kovidom 19 je u ovoj opštini aktivno zaraženo pet osoba koje su na kućnom lečenju.Korona virusom je opštini Majdanpek od početka pandemije inficirano 1.494 stanovnika, od kojih su 53 pacijenta preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede