PREPUN PROGRAM I BEZ KONCERATA: Ovogodišnje, 57. izdanje "Dana Vranja" počinje 21. i trajaće do 24. avgusta

J. STOJKOVIĆ - D. RISTIĆ

16. 08. 2021. u 08:25

ORGANIZACIONI odbor ovogodišnje, 17. manifestacije "Dani Vranja" je odlučio da tradicija bude nastavljena od 21. do 24. avgusta, koncept se oslanja na domaće izvođače i umetnike, a neće izostati ni brojne sportske i zabavne aktivnosti.

ПРЕПУН ПРОГРАМ И БЕЗ КОНЦЕРАТА: Овогодишње, 57. издање Дана Врања почиње 21. и трајаће до 24. августа

Detalj sa jedne od prethodnih manifestacija / Foto D. Ristić

Ipak, zbog epidemiološke situacije neće biti velikih koncerata po kojima je ova manifestacija postala prepoznatljiva.

Prvog dana, u Gradskom parku će biti otvoreni Etno-dom i Sajam knjiga, kao i Letnji atelje ovdašnjeg Narodnog univerziteta koji će trajati sve vreme manifestacije. Za najmlađe sugrađane, glumci vranjskog teatra će odigrati predstavu "Tri praseta", a biće tu i animatori, i zabavljač na štulama... Istoga dana je planiran i nastup folklornih ansambala, kojem će prethoditi defile pešačkom zonom, te svečani prijem u sali Skupštine grada. Za večernje sate su - pod nazivom "Spoj tradicionalnog i modernog" - najavljeni programi plesnih škola.

Drugog dana manifestacije biće održan Vranjski planinarski maraton, a u gradskom parku biće postavljena izložba kulturnog stvaralaštva. Ponovo će biti aktivni glumci ovdašnjeg pozorišta "Bora Stanković", koji će odigrati predstavu "Kepler 452 - B", dok će večernje sate na Trgu Staniše Stošića obeležiti predstavljanje knjiga "Tanka ivica reči" i "Perje i somot" domaćeg autora Nenada Marića. Na istom mestu je zakazan i koncert pod nazivom "Vranjski merak - pesme na mesečini", a nastupiće Branimir Stošić Kace, grupa "Izvor", Slobodan Jovanović Cobi i Petar Mitić Pepi.

I treći dan "Dana Vranja" počeće planinarskim maratonom, ali ovoga puta do Besne kobile. Na trgu Staniše Stošića biće predstavljeno književno stvaralaštvo Vanje Bulića, a potom će koncert održati hor muzičke škole "Stevan Mokranjac". Uveče će ovde biti održan i "Memorijal Bakije Bakića", uz nastupe trubačkih orkestar Nenada Mladenovića, Saše Ajdarevića, Jovice Ajdarevića, Dejana Avdića i Ekrema Mamutovića. Nešto ranije, na atletskoj stazi gradskog stadiona javni čas održaće reprezentativka Olivera Jevtić...

Poslednjeg dana manifestacije, 24. avgusta, na više lokacija u gradu - počev od 10 sati - biće održani "Reli prijateljstva", defile i izložba oldtajmera će "posetiti" i Vranjsku Banju, a tamo će nastupiti i hor MŠ "Stevan Mokranjac". Istog dana, u gradskom parku biće otvorena izložba fotografija starog Vranja, najavljeni su još "Samsijada" i degustacije tradicionalnih ukusi juga, a za najmlađe su osmišljeni karaoke i Dečji maskenbal koji će predvoditi mališani iz vrtića "Naše dete".

PERFORMANS NA LOKALNOM DIJALEKTU

Planirano je da ovogodišnji "Dani Vranja" budu završeni performansom na lokalnom dijalektu, pod nazivom "Odovde po tam - nema! I cel vek toj je", koji će - u organizaciji ovdašnjeg Kulturno-obrazovnog centra - biti održan u dvorištu Muzej-kuće Bore Stankovića.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj lokalna samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri