"BORDER ROK" ISPUNIO OČEKIVANJA: U Kladovu održan festival u slavu rokenrola i muzike

S.M.J.

15. 08. 2021. u 14:09

DVODNEVNA rok manifestacija u slavu rokenrola i muzike, peto izdanje "Border rock" festivala, opravdala je očekivanja i organizatora i publike.

БОРДЕР РОК ИСПУНИО ОЧЕКИВАЊА: У Кладову одржан фестивал у славу рокенрола и музике

Foto: A.S.

Čak osam bendova iz Negotina, Kruševca, Novog Sada i Beograda, ali i Holandije i Rumunije oduševilo je publiku okupljenu ispred kladovskog Doma omladine.

Novosadske Tri Kapljice, negotinski Fubar, kruševački Radiofoniks, srpsko – holandski The Unfuckable Trees, rumunski Recycle Bin (Rumunija), beogradski Jimi Triple B's 666 Blues Band, novosadski Obojeni program i naravno zvezde večeri S.A.R.S. iz Beograda napunili su centar Kladova ljubiteljima dobrih nota i snažne energije koju pokreće muzika iz cele istočne Srbije, od Kladova do Bora i Knjaževca, kao i ljubitelje roka iz susednog Turn Severina u Rumuniji.

Ulaznica nije bilo, a svako ko je to želeo, mogao je da dobrovoljnim prilogom pomogne lečenje malog Boška Guglete koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

U pratećem programu organizovana je uspešna književna rok tribina na kojoj su o muzici koja je obeležila njihovo stvaralaštvo govorili Dana Mandić Popović, Katarina Fiamengo i Marko Pakalović, stvaraoci iz Kladova, Miljan Ristić iz Negotina i Vladica Radojević iz Kruševca. Zbog požara velikih razmera zbog kojih je ovih dana u Kladovu, Kladušnici i Manastirici proglašena vanredna situacija izostala je pešačko-izviđačka tura “Vidici Kladova”, koja će u organizaciji Udruženja ljubitelja prirode “Divljina” iz ovog gradića na obali Dunava, svakako, biti realizovana prvom prilikom.

U Udruženju “Metronom”, osnovanom 2015. u Kladovu, zadovoljni su efektima festivala, a kako navode već kreću sa pripremama za naredni.

“Metronom” je, inače, “glavni krivac” za nastupe velikih bendova iz SAD, Meksika, Australije, Švedske, Brazila, ali i Nemačke, Grčke, Rumunije, Engleske, Francuske, Ukrajine u Kladovu, pa čak i u Negotinu, Boru, Zaječaru, Kruševcu, Kragujevcu, Kraljevu, Majdanpeku i Nišu na zadovoljstvo publike koja u poslednje vreme, osim na velikim festivalima retko kad ima priliku da ostvari jasan uvid u aktuelnu rok i alternativnu svetsku muzičku scenu.

Peti "Border rock" je organizovan uz finansijsku potporu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Opštine Kladovo i ovdašnje Turističke organizacije i uz potporu kladovskog brodogradilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024