POŽARI I U TIMOČKOJ KRAJINI: Vatrogasci gase vatru na području Kladova

S.M.J.

10. 08. 2021. u 14:28

PRIPADNICI Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo poslednjih dana non stop su na terenu gaseći požare na strništima i divljim deponijama. Samo u poslednja 24 časa vatrogasci su dejstvovali u atarima Kupuzišta, Velesnice, starom delu Brze Palanke i na periferiji Kladova.

ПОЖАРИ И У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ: Ватрогасци гасе ватру на подручју Кладова

FOTO: B.B.

Borbu sa vatrenom stihijom uveliko je otežavao vetar zbog čega je u Velesnici požar stigao i do kuća i pomoćnih objekata. Stradale su delom krovne konstrukcije, ali su kladovski vatrogasci, uspeli da meštanima sačuvaju imovinu.

Nažalost, loša navika meštana da posle žetve spaljuju strništa nikako da se iskoreni, pa poslednjih dana vatrogasci uveliko rade na gašenju vatre u Kupuzištu u kojem su prvo evidentirani požari na većim površinama. Do sada je u ovom selu požari lokalizovani na više od 200 hektara površine.

I pored brojnih apela nadležnih da paljenje strništa predstavlja veliki rizik po život i zdravlje građana i imovinu, da nanosi velike štete poljoprivredi i životnoj sredini, ali i da je zakonom zabranjeno, požari su deo svakodnevice kladovskih vatrogasaca koji su poslednjih dana gasili vatre na otvorenom i u Velikoj Kamenici gde su, srećom, požari na lokalizovani pre nego što su zahvaćena imanja brojnih domaćinstava, kao i u staroj Brzoj Palanci gde je samo u ponedeljak gorela trava i makija na površini od dva hektara.

U pomoć kladovskim vatrogascima pristigle su i kolege iz HE “Đerdap jedan”, JKP “Jedinstvo”, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabovica, ali i vatrogasci iz Bora, Majdanpeka, Donjeg Milanovca i Zaječara, a tokom noći i kolege iz drugih vatrogasnih odeljenja i brigada.

Kladovski vatrogasci su od početka avgusta na više lokacija gasili čak 13 požara na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!