ZAVRŠNA PRIREDBA KORISNIKA SENZORNE SOBE: U Svilajncu sproveden projekat namenjen deci i mladima

Z. Gligorijević

12. 08. 2021. u 17:58

PROJEKAT „Poboljšanje terapijskih usluga za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na teritoriji opštine Svilajnac“ uspešno su realizovali Opština Svilajnac i Centar za brigu o porodici.

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА КОРИСНИКА СЕНЗОРНЕ СОБЕ: У Свилајнцу спроведен пројекат намењен деци и младима

Foto: SO Svilajnac

Program je sproveden u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Svis PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija UN za projektne usluge u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Kroz projekat, koji je podrazumevao pružanja terapije putem senzorne sobe, prošlo je 40 dece i mladih od 4 do 26 godina. Iz grada je bilo 16. A iz sela 24 korisnika za koje je bio obezbeđen i prevoz.

- Završnom priredbom korisnika projekta obeležili smo njegovu uspešnost. Od ukupno 40 korisnika 26 korisnika mogu da prestanu sa tretmanima ili da se u njega uključuju povremeno. U svakom slučaju, projekat je održiv jer nam je ostala oprema, koju ćemo koristiti za buduće tretmane, što je veoma značajno za našu opštinu – izjavila je Ivana Petrović, direkotorka Centra za brigu o porodici „Svilajnac“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a