ŽEĐ ZBOG "ZVEZDANA": Plansko čišćenje tri jezera izvorišta otežalo vodosnabdevanje u Trsteniku

S. BABOVIĆ

12. 08. 2021. u 08:25

ZBOG otežanog snabdevanja, nastalog zbog čišćenja tri jezera izvorišta "Zvezdan", na sedam lokacija u Trsteniku biće postavljeni plastični kontejneri sa tehničkom vodom.

ЖЕЂ ЗБОГ ЗВЕЗДАНА: Планско чишћење три језера изворишта отежало водоснабдевање у Трстенику

Foto OU u Trsteniku

Radovi su započeti još 11. jula, a žitelji pojedinih delova opštine i stanari zgrada visoke spratnosti svedoče da se uveliko suočavaju sa ozbiljnim problemima - od slabog pritiska, do suvih slavina.

Nažalost, JKP "Komstan" je pomerilo rok do kojeg je posao trebalo da bude završen, pa se normalizacija vodosnabdevanja može očekivati tek za desetak dana...

- Završetak radova na primarnom izvorištu "Zvezdan" je odložen i zbog trenutne meteorološke situacije, odnosno povećane potrošnje vode, pa se beleže povremene oscilacije pritiska u mreži. Korisnici iz gornjeg dela naselja Čairi, koji se snabdevaju preko podstanice u ovom mestu, te ljudi iz Ulice Milana Radivojevića u Pejovcu i meštani Osaonice normalizaciju mogu da očekuju u kasnim večernjim satima - saopšteno je iz trsteničkog JKP "Komstan".

U međuvremenu, plastični kontejneri kapaciteta 1.000 litara biće postavljeni na početku i na kraju Ulice Aleksandra Ace Lukića, na početku i na kraju Ulice Miodraga Lukovića, te u "Amfenolu", u Osaonici kod prodavnice i u Straži iznad podstanice.

U čišćenje dva infiltraciona i jednog taložnog jezera, inače, lokalna samouprava je uložila 19,5 miliona dinara, posao je poveren vodoprivrednom preduzeću "Ćuprija", a vodosnabdevanje Trsteničana se u međuvremenu obavlja samo sa izvorišta "Prnjavor".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru