REKONSTRUKCIJA DO POČETKA NOVE GREJNE SEZONE: Radovi na distributivnom toplovodu u Kruševcu

S.BABOVIĆ

06. 08. 2021. u 17:27

RADNICI Gradske toplane u Kruševcu započeli su radove na rekonstrukciji distributivnog toplovoda i priključnih toplovoda u ulici Ostrva Vida.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ДО ПОЧЕТКА НОВЕ ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ: Радови на дистрибутивном топловоду у Крушевцу

Foto: JKP Gradska toplana

Reč je o radovima na postojećem toplovodu na trasi od raskrsnice ove ulice sa Bosanskom do raskrsnice sa ulicom Svetog Save.

- Dužina trase distributivnog toplovoda planiranog za rekonstrukciju iznosi 410 metara, dok dužina trase priključnih toplovoda planiranih za rekonstrukciju iznosi 175 metara, u okviru kojih će biti instalirano oko 1.2 kilometra novih cevi - navodi Jovna Dimitrijević, pi-ar Gradske toplane.

U zoni ulice Ostrva Vida, planirane za rekonstrukciju, postoje i priključni toplovodi koji toplotnom energijom napajaju objekte u ulicama Ostrva Vida, Takovskoj i Lominoj, a svi priključni toplovodi su na distributivnu mrežu povezani distributivnim komorama.

Investiciona vrednost radova koji bi trebalo da budu završeni do početka nove grejne sezone, iznosi blizu 16 miliona dinara. U Toplani napominju da je od trenutka kada su inicirani gradovi do danas došlo do povećanja cena građevinskog materijala, što znači i da će vrednost radova premašiti ugovorenu. Kako se precizira, razliku u ceni pokriće JKP Gradska toplana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a