ČESTITKA ZAPOSLENIMA U TREPČI: Direktor Kancelarije sa KiM čestitao Dan rudara

Novosti online

06. 08. 2021. u 14:09

U PISMU Jovanu Dimkiću, generalnom direktoru Rudarsko Metalurškog Hemijskog Kombinata “Trepča” , Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju čestitao je u svoje kao i u ime Kancelarije rukovodstvu i svim zaposlenima u “Trepči” , kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, čestitam Dan rudara.

ЧЕСТИТКА ЗАПОСЛЕНИМА У ТРЕПЧИ: Директор Канцеларије са КиМ честитао Дан рудара

Foto Tanjug

Petković je u pismu naveo da je Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat „Trepča“ bio i ostao značajan činilac i oslonac energetskog, ekonomskog i sveukupnog razvoja i napretka severnog dela Kosova i Metohije, ali i pokrajine u celini.

- Trepča“ je naš nacionalni ponos sa rudnim bogatstvima naše južne pokrajine i nezaobilazni strateški potencijal i predvodnica na putu ka boljem životu i standardu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da ćete i u narednom periodu, kao i uvek do sada, spremno da odgovorite na sve izazove i iskušenja, a u saradnji sa drugim privrednim subjektima i projektima od kapitalnog značaja za Kosovo i Metohiju, ali i zemlju u celini, pružiti nadu u sveopšti boljitak, ali i ohrabrenje i podstrek srpskom narodu da ostane i opstane na KiM.-naveo je u pismu direktor Petković i dodao da će uz zahvalnost i poštovanje prema teškom i rizičnom rudarskom poslu i teško zarađenom hlebu sa „sedam kora“, država Srbija učiniti sve da stvori uslove da rudarski rad bude još cenjeniji i bezbedniji. Pokazaćemo i da smo zajedno, složni i jedinstveni, sposobni i  odlučni da zaštitimo i očuvamo sva prirodna, pa tako i rudna bogatstva na svakom pedlju naše zemlje.

- Uveren da, kao i do sada, delimo iste vrednosti i istu viziju budućnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji, uz iskrene želje. Još jednom vam čestitam vaš Dan i pozdravljam vas tradicionalnim rudarskim pozdravom „Srećno“- podvukao je u čestitki povodom dana rudara Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)