VELIKI POŽAR U PLEMETINI: Vatra zahvatila imanje porodice Božić - Reagovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju

D.Z.

05. 08. 2021. u 21:18

VELIKI požar zahvatio je danas imanje porodice Bobana Božića koji sa petočlanom porodicom živi u Plemetini i bavi se pretežno poljoprivredom i poseduje farmu sa 50 muznih krava.

ВЕЛИКИ ПОЖАР У ПЛЕМЕТИНИ: Ватра захватила имање породице Божић - Реаговала Канцеларија за Косово и Метохију

Foto: D.Z.

Kako je na svom fejsbuk profilu objavio Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Bobanu je danas izgorelo 15.000 bala lucerke i oštećen je metalni objekat za smeštaj hrane, a prema informacijama sa terena vatra se proširila sa obližnjih njiva, podstaknuta jakim vetrom.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će Bobanu i njegovoj porodici da nadoknade štetu i saniraju posledice požara. Važno je da se držimo zajedno i u dobru i u zlu i nećemo ostaviti Bobana i njegovu porodicu na cedilu - dodaje se u objavi Petkovića.

Inače, požar na farmi Božića koji je izbio danas popodne proširio se i na pomoćne objekte i štalu za prihranu stoke, a na lokalizaciji požara radile su tri ekipe vatrogasnih službi.Srećom, brzom intervencijom vlasnika i meštana Plemetine iz štale je spasena stoka, 47 grla muznih krava, telad, konji...

Inače, Bona Božić, ugledni poljoprivrednik u Plemetini obrađuje oko 70 hektara zemlje i sa 48 grla krava, mesečno isporučuje 16.500 litara mleka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave