TRSTENIK NA MORAVI OD 9. DO 15. AVGUSTA: Posebna atrakcija čuveno takmičenje u trci čamaca pomoću motke (FOTO)

S.B.

01. 08. 2021. u 19:14

POPULARNA manifestacija "Trstenik na Moravi" održaće se od 9. do 15. avgusta na Zapadnoj Moravi i sportskom kompleksu bazena u Trsteniku.

ТРСТЕНИК НА МОРАВИ ОД 9. ДО 15. АВГУСТА: Посебна атракција чувено такмичење у трци чамаца помоћу мотке (ФОТО)

Foto: S.B.

 Za sada je izvesno da će centralni dan biti 14. avgust, kada će se organizovati i čuveno takmičenje u trci čamaca pomoću motke.

Popularna plovila "moravci", poznati i kao "dereglije" zahtevaju posebnu veštinu. Čamcima se aktivno upravlja u stojećem stavu, uz pomoć motke duže od tri metra,dok su sami limeni "moravci" od 80 do 100 kilograma.

U centralnom delu manifestacije biće i "čorbijada", takmičenje u kuvanju najbolje riblje čorbe. Za sada je prijavljeno na desetine kuvara - amatera koji vole i ovaj specijalitet, ali i druženje pored reke.

"Trstenik na Moravi" jedan je od najposećenijih događaja tokom godine u Trsteniku. Kroz nekoliko dana programa održavaju se takmičenja u plivanju, ribolovu, celovečernji programi, kocerti i posebni sadržaji za najmlađe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)