DA GRAĐANI LAKŠE OSTVARUJU SVOJA PRAVA: Novi Sad uskoro dobija najmoderniju zgradu PIO fonda

Lj. P.

31. 07. 2021. u 12:26

DOGRADNjA objekta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Sadu završena je 95 odsto, a po vrednosti, reč je o jednoj od prvih pet investicija u gradu.

ДА ГРАЂАНИ ЛАКШЕ ОСТВАРУЈУ СВОЈА ПРАВА: Нови Сад ускоро добија најмодернију зграду ПИО фонда

Foto: Grad Novi Sad

Objekat u koji je uloženo oko 600 miliona dinara, danas su obišli su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i zamenik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović.

Gradočelnik Novog Sada, Miloš Vučević je istakao da i pored svih izazova sa kojima se suočava društvo, nosioci ovog projekta nisu stali i izgradnja fanstastično napreduje.

- Očekujemo da ćemo početkom oktobra dobiti najlepšu zgradu PIO fonda u celoj Srbiji sa najboljim uslovima za ostvarivanje prava svih korisnika – rekao je Vučević. - Čestitam ministarki i rukovodstvu Fonda, jer ovo će biti objekat na ponos Novog Sada, na koji će biti upućeni ljudi iz cele Vojvodine. Imaćemo najmoderniju zgradu sa parkingom na dva sprata, u potpunosti prilagođenu osobama sa invaliditetom.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević ocenila je da je i ova investicija pokazatelj da živimo u vremenu velikih ulaganja u državu.

- Ovo velelepno zdanje simbol je iskazanog pristupa države Srbije kadaje reč o svim aspektima života građana – kazala je ministarka. - Korisnici će ovde mnogo brže da realizuju svoja prava, zaposleni će imati bolje uslove za rad što će doprineti produktivnosti i poboljšanju kvaliteta svih usluga. Prostorije su prilagođene različitim stepenima invaliditeta i zdravstvenim stanjima. Vrlo brzo uslediće otvaranje nove zgrade, a PIO fond je i na ovom projektu iskazao jake parametre stabilnosti.

Ona je podsetila da je do 2012. godine dotacija države za penzije bila je 50 odsto, a da smo dočekali da u maju i junu za penzionere iz kategorije zaposlenih nema dotacija države, sve se isplaćuje iz PIO fonda.

Zamenik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović naglasio je da projekat finansiraju iz sopstvenih sredstava, ali da to ne bi bilo moguće bez snažne politike Vlade Srbije.

- Od pre dva meseca, ne razmišljamo o tome kako ćemo isplatiti penzije, već o novim investicijama i svemu onome što možemo da priuštimo našim osiguranicima – zaključio je Ognjenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista