GRAD ŠABAC DONIRAO 2,2 MILIONA DINARA: Renoviranje osnovne škole u Drenovcu

V.Mitrić

30. 07. 2021. u 20:07

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je Osnovnu školu "Nata Jeličić" u Drenovcu gde su u toku sanacija krovnog pokrivača i limarski radovi.

ГРАД ШАБАЦ ДОНИРАО 2,2 МИЛИОНА ДИНАРА: Реновирање основне школе у Дреновцу

FOTO: V.M.

Grad Šabac je u ovoj godini za prvu fazu rekonstrukcije škole u Drenovcu izdvojio 2,2 miliona dinara. Gradonačelnik Pajić istakao je da ulaganje u obrazovni sistem predstavlja zalog za budućnost čitavog naroda.

Živimo u svetu u kom je znanje neophodan preduslov napretka. Samo obrazovani ljudi koji poseduju znanje, mogu doprineti prosperitetu svoje zajednice - kaže Pajić. - Zbog toga smo posetili Osnovnu školu "Nata Jeličić" u Drenovcu, gde tokom raspusta traju radovi na sanaciji krova i limarije. Krov na školi bio je star i prokišnjavao je. Zgrada ove škole sagrađena je 1944. godine i nastavu u njoj pohađa 107 učenika u svih osam razreda. Planirano je da se u narednom periodu obavi i druga faza rekonstrukcije, koja će obuhvatiti novu izolaciju, fasadu, ali i unutrašnje radove. Najvažnije je da ispunimo sve uslove kako bi deca išla u školu sa osmehom na licu, i da se školskim klupama bave samo sticanjem znanja.

Pajić dodake da grad Šabac izdvaja oko 10 odsto svog budžeta za osnovno i srednje obrazovanje.

Zoran Starčević, direktor Osnovne škole "Nata Jeličić", rekao je da je ovo ozbiljna investicija gde je Grad Šabac prepoznao da učenici na seoskom području treba da imaju potpuno iste uslove za rad i učenje u školi, kao i učenici u gradu.

- Ovo je bitna investicija za našu školu i ja se kao direktor izuzetno srećan što je Grad prepoznao naše potrebe. Nama je prioritet da svi učenici imaju iste uslove za školovanje, bez obzira da li su na selu ili u gradu - kazao je Starčević i dodao da ove godine u prvi razred u Osnovnu školu u Drenovcu kreće devet đaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri