POZNAT ZVANIČAN PROGRAM SABORA U GUČI: Ovogodišnji 60. po redu festival trube otvara Petrović, završava Bregović

V. I.

20. 07. 2021. u 13:25

ZVANIČNI program na glavnoj pozornici Sabora trubača u Guči, koji će se ove godine po 60. put održati od 13. do 15. avgusta, otvoriće prvog dana saborovanja trubački as Dejan Petrović i Big bend, dok će Sabor, u nedelju, zatvoriti nastup Gorana Bregovića i orkestra za svadbe i sahrane.

ПОЗНАТ ЗВАНИЧАН ПРОГРАМ САБОРА У ГУЧИ: Овогодишњи 60. по реду фестивал трубе отвара Петровић, завршава Бреговић

Foto: Novosti

Drugog dana trubačke fešte na ovoj bini kraj Bjelice koncert će održati hor i simfonijski orkestar RTS pod upravom Bojana Suđića, nakon toga će uslediti nastupi trubačkih orkestara Bobana i Marka Markovića, a potom i majstora trube Dejana Lazarevića.

U nedelju uveče će nakon finalnog takmičenja najboljih trubačkih orkestara iz Srbije, saboraše uveseljavati orkestar Elvisa Ajdinovića, kao i orkestar čuvenog trubača iz Rasne kod Požege Dejana Jevđića.

Sabor će ove godine obilovati izložbama (ćilima, samoukih likovnih umetnika), sajmovima (knjiga, turizma), nastupima folklornih i pevačkih grupa iz Srbije. Biraće se i najlepša narodna nošnja, a biće održan i narodni višeboj, kao i svečani saborski defile sa prikazom dragačevske svadbe iz XIX veka.

Na pozornici Kulturnog centra prvog dana Sabora koncerte će održati Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac” iz Gračanice i trubački orkestar Danijele Veselinović, uz podršku Jelene Urošević (violina) i Nede Nikolić (frula). Na istoj sceni, u subotu nastupaće Akademsko kulturno-umetničko društvo „Ivo Lola Ribar” iz Beograda i HarMalek Orchestr iz Češke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna