SAVREMENO LEČENJE NA 380 KVADRATA: Posle tri decenije počela izgradnja ambulante na Prozivci u Subotici koja će trajati godinu dana

J. L.

15. 07. 2021. u 05:55

POSLE više od tri decenije čekanja, više hiljada stanovnika subotičkog naselja Prozivka konačno će dobiti ambulantu, opremljenu po najsavremenijim standardima.

САВРЕМЕНО ЛЕЧЕЊЕ НА 380 КВАДРАТА: После три деценије почела изградња амбуланте на Прозивци у Суботици која ће трајати годину дана

Foto Arhiva

Izgradnja objekta Doma zdravlja u Pazinskoj ulici počela je juče i prema planovima trajaće do sredine iduće godine.

Vrednost radova je premašuje 60 miliona dinara a sredstva su obezbeđena putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Nova ambulanta prostiraće se na 380 kvadrata i sastojaće se iz četiri ordinacije, sale za intervenciju, EKG dijagnostiku, kancelarija i pomoćnih prostorija, obezbeđen je parking-prostor.

- Zdravstvene usluge pružaće se uglavnom odraslom stanovništvu, u četiri ambulante radiće osam timova. Ona će u velikoj meri rasteretiti ambulante u Keru i Kumičićevoj ulici i zasada imamo dovoljno kadra - objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

- Dobra saradnja sa Kancelarijom za javna ulaganja u prethodnom periodu je demonstrirana kod rekonstrukcije Hemijsko-tehnološke škole, Doma za decu "Kolevka" gde su radovi u toku i za pola godine treba da budu završeni, a u pripremi je projekat za ozbiljnu rekonstrukciju Tehničke škole "Ivan Sarić", u pripremi je završetak izrade projektno-tehničke dokumentacije za Opštu bolnicu, završena je dokumentacija za obnovu Gradskog stadiona... - istakao je Stevan Bakić, gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati