SREĐIVANJE TVRĐAVE NAKON EGZITA: Odneto 33 tone smeća

S. BAJIĆ

13. 07. 2021. u 15:59

RADNICI JKP „Čistoća“ su u vreme održavanja festivala Egzit sa Petrovaradinske tvrđave sakupili i otpremili njihovim kamionima i mehanizacijom 33 tone smeća na Gradsku deponiju.

СРЕЂИВАЊЕ ТВРЂАВЕ НАКОН ЕГЗИТА: Однето 33 тоне смећа

Foto: JKP „Čistoća“

To povrđuje Vladimir Zelenović, direktor JKP "Čistoća", i naglašava da je sav otpad, prispeo sa tog prostora tokom četiri dana i noći trafajanja muzičkog festivala, odnešen na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.

- 33 tone smeća prikupljeno je samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije – kaže Zelenović. - Velika količina reciklažnog otpada sa Egzita podrazumeva limenke, karton, pet- ambalažu, plastiku...  a uz održavanje čistoće i higijene na Petrovaradinskoj tvrđavi, naš prioritet je zaštita životne sredine i na ovaj način to pokazujemo.

Foto: JKP „Čistoća“

 

Tokom četiri festivalska dana, na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 80 radnika  „Čistoće“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 130 zaposlenih u tom preduzeću.

- Naš posao sa završetkom Egzita, međutim, nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem je održan festival u prvobitno stanje. Jer, potrebno je sve do detalja srediti pošto se razmontiraju i otpreme elementi više od 20 festivalskih bina i zona sa prostora na Petrovaradinskoj tvrđavi. Opšta je ocena da je higijena u celom gradu, tokom trajanja Festivala Egzit, u svakom momentu bila na visokom nivou – kaže Zelenović.
                              
SAKUPLJANJE AMBALAŽNOG OTPADA

„ČISTOĆA“ je u saradnji sa Egzit fondacijom i Udruženjem „Čepom do osmeha“, na Petrovaradinskoj tvrđavi organizovalo tokom festivala i sakupljanje ambalažnog otpada.

Na devet kontejnerskih mesta bilo je postavljeno 30 kontejnera, specijalno namenjenih za reciklažni otpad, koji su se svakog jutra praznili i odnosili na separaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)