KORONA VIRUS U GORNJEM MILANOVCU: Preminuo jedan pacijent, troje u "crvenoj" zoni

M. B.

09. 07. 2021. u 13:25

KOVID deo Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, danas nažalost beleži još jednog preminulog pacijenta, starog 90 godina, pozitivnog na korona virus.

КОРОНА ВИРУС У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Преминуо један пацијент, троје у црвеној зони

Foto: M.B.

U njenoj "crvenoj" zoni trenutno se leče tri pacijenta.

- Od trenutno njih troje hospitalizovanih, dvoje ima negativcan PCR test na korona virus, jedan čeka rezultate testiranja. Tokom poslednja 24 sata, nije bilo otpusta na kućno lečenje, ni prijema osoba sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Kovid deo milanovačke bolnice sada podrazumeva deo Grudnog odeljenja, jer su iz njene "crvene zone" nedeljama ranije izašli Interno i Neurologija.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu beleži još četiri nova slučaja oboljenja od korona virusa. Ukupan broj zvanično obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije je 3.375, od kojih je najviše njih izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.375 lica, uz nažalost 124 smrtne žrtve.

Po dosadašnjim podacima, u ovom kraju je, bilo kojom od četiri raspoložive vakcine, imunizovano ukupno 15.500 za to zainteresovanih osoba, revakcinisano ih je 14.856.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)