NOVI SLUČAJEVI POSLE DVE NEDELJE: Pirotski Zavod za javno zdravlje - zaražene još dve osobe

V. Ć.

08. 07. 2021. u 21:32

OD početka vakcinacije na području Pirotskog okruga vakcinisano je 33.164 osoba, od kojih je obe doze primilo 32.223 građana.

НОВИ СЛУЧАЈЕВИ ПОСЛЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ: Пиротски Завод за јавно здравље - заражене још две особе

Foto: V. Ćirić

Danas je zaraza laborstorijski potvrđena kod još dve osobe iz Dimitrovgrada, tako da je poslednjih dana, tačnije od minule subote registrovano još 11 novozaraženih. Pre toga, u periodu od dve nedelje nije bio ni jedan slučaj kovid 19.

Na testiranje je, takođe danas, poslato osam sumnjivih uzoraka, dok su u labroatoriji pirotskog ZZJZ urađena 32 antigena testa i svi su negativni. U kovid ambulanti obavljena su 44 pregleda, a mera kućne izolacije naložena je za četiri osobe.

U Opštoj bolnici Pirot, gde se leče građani celog okruga, trenutno nem ni jednog poacijenta sumnjivog na kovid.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ procenjuje da je epidemiološka situacija u Pirotu, Dimitrovgradu, Babušnici i Beloj Palanci povoljna i da je potrebno mirnu epidemiološku situaciju iskoristiti za vakcinisanje, kako bi se sprečio još jedan talas epidemije. Vakcina ima dovoljno, kažu u ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina