SARAJLIJA OSVOJIO "ZLATNU DIRKU": Takmičenje u Ivanovu okupilo 75 harmonikaša iz četiri zemlje

J. J. BALjAK

07. 07. 2021. u 16:55

POBEDNIK četvrtog međunarodnog festivala harmonike „Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine“, održanog u pančevačkom selu Ivanovo, je mladi Vedad Husomanović iz Sarajeva.

САРАЈЛИЈА ОСВОЈИО ЗЛАТНУ ДИРКУ: Такмичење у Иванову окупило 75 хармоникаша из четири земље

FOTO: Printskin

On je svojim muziciranjem osvojio srca eminentnog žirija, i to u konukrenciji čak 75 takmičara iz četiri zemlje – Srbije, Hrvatske, BiH i Austrije. To je, ujedno, bio i najveći broj takmičara do sada. Takmičenje je bilo podeljeno u osam starosnih kategorija. Ukupno je nagrađeno preko 30 harmonikaša, među kojima je najmlađi bio osmogodišnji Kosta Srdanov iz Pančeva.

 - Harmonika je najbolje oružje protiv neprijatelja i njome se branimo. Branimo nacionalni identitet i tradiciju i, gledajući iz tog ugla, veoma sam zadovoljan viđenim na ovom takmičenju – rekao je Ljubiša Pavković, predsednik žirija i dugogodišnji šef Narodnog orkestra RTS-a.

Nakon proglašenja pobednika, koncert je na bini u centru sela održao Nikola Rokvić. Kako je istaknuto, ova manifestacija je veoma važna za razvoj Ivanova, koje je poslednjih godina doživelo procvat. Organizatori su seoski Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i Udruženje estradnih umetnika „Balkan“ iz Pančeva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?