TAKMIČENJE TRUBAČA I KONCERTI: Zabava uz strogo poštovanje epidemijskih mera

J.Stojković

01. 07. 2021. u 20:12

SURDULICA – Tradicionalna i najposećenija manifestacija na jugu Srbije Vlasinsko leto koje se održava u Surdulici i na Vlasini, ove godine će nakon prošlogodišnje pauze ipak biti održano uz strogo poštovanje epidemioloških mera prevencije koje su na snazi.

ТАКМИЧЕЊЕ ТРУБАЧА И КОНЦЕРТИ: Забава уз строго поштовање епидемијских мера

FOTO: J. S.

Predsednica opštine dr Aleksandra Popović kaže da je odlučeno da u standardnom terminu od 9. do 11. jula Surdulica ugosti najbolje trubačke orkestre sa juga, koji će se boriti za dalji plasman takmičenja u Guči.

Ove godine se manifestacija na koju smo jako ponosni održava po 35. put. Nužno je poštovati sve mere prevencije, ali inače su svi programi i do sada bili na otvorenom tako da je to olakšavajuća okolnost - kaže dr Popović.

Ona dodaje da je prateći program predtakmičenju trubača u pripremi kao i da će imena muzičkih zvezda koje nastupaju naknadno biti saopštena.

S obziom da je odluka o održavanju manifestacije doneta, pre par dana ubrzano se radi na pripremi programa. Najverovatnije će koncert održati grupa Kerber kao i neka od muzičkih zvezdi mlađe generacije. Neće izostati ni veče duhovne muzike kao ni književne večeri – kaže dr Popović.

Na inicijativu kulturnih entuzijasta Surdulice, davne 1985. godine, na prelepim terenima pored Vlasinskog jezera, održana je prva kulturno-turistička manifestacija “Vlasinsko leto”. Decenijama unazad, odavde pa širom Evrope, razležu se zvuci trube koji su bili, a i danas jesu, znak prepoznavanja kada je reč o ovim krajevima. Na Vlasini se paralelno sa događanjima u Surdulici odvija bogat program poput takmičenja kuvara u spremanju ribljih specijaliteta “Vlasinski kotlić”, takmičenje ribolovaca "Vlasinska udica", trka čamaca na jezeru i "Džipijada". U dane trajanja manifestacije, program proprati oko 30.000 posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)